ANTIFA-natics 7

Όσο υπάρχουν ανεγκέφαλοι σ'αυτόν τον πλανήτη που εκμεταλλεύονται την μεγαλύτερή μας αγάπη για να προπαγανδίζουν την μισάνθρωπη ιδεοληψία τους θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους...αντι-FANATICSΣάββατο, 15 Μαΐου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ


Αναδημοσιεύουμε από το Βήμα:

Πιλοτικά από τα γήπεδα του Εργοτέλη, του Ατρομήτου, του Πανιωνίου, του Λεβαδειακού, του Πανθρακικού, του ΠΑΣ Γιάννινα και της Καβάλας θα ξεκινήσει τη νέα αγωνιστική περίοδο η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα γήπεδα των υπόλοιπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας θα ενταχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου από την αγωνιστική περίοδο 2010- 2011. Τουτέστιν, για να μπει κάποιος στα εν λόγω γήπεδα θα πρέπει ή να αποκτήσει την Εθνική Κάρτα Φιλάθλου, η οποία θα του δίνει τη δυνατότητα απόκτησης του ονομαστικού εισιτηρίου μέσω του Ιnternet ή να περιμένει στην ουρά των εκδοτηρίων και να προμηθεύεται το χάρτινο εισιτήριο με την επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του. Οι Εθνικές Κάρτες σε πρώτη φάση εκδίδονται από τις διοικήσεις των ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, ενώ όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης θα γίνει προσπάθεια προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να την αποκτούν και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η ΓΓΑ ευελπιστεί ότι με τις κάμερες ασφαλείας και το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μειωθούν τα φαινόμενα της βίας, θα εντοπίζονται έγκαιρα και θα τιμωρούνται όσοι υποπίπτουν σε αδικήματα και θα παταχθεί η φοροδιαφυγή με την ακριβή καταγραφή των εισιτηρίων που έχουν διατεθεί. «Στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα θα ξέρουμε πού κάθεται ο καθένας» τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, προσθέτοντας ότι για τη χρησιμοποίηση των καμερών ασφαλείας και του ονομαστικού εισιτηρίου έχει δώσει την έγκρισή της η Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ο διευθυντής της Σούπερ Λίγκας κ. Πατρίκ Κομνηνός προειδοποίησε τους κατόχους ηλεκτρονικών εισιτηρίων να μην απογοητευτούν αν ενδεχομένως ταλαιπωρηθούν κατά την πρώτη επίσκεψή τους στο γήπεδο, καθώς όπως τόνισε το όλο σύστημα είναι μια επένδυση για το μέλλον. Η λειτουργία του συστήματος θα δοκιμαστεί στις 5 Αυγούστου σε φιλικό αγώνα του Πανιωνίου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Από τα 14 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας θα καταβάλουν από 160.000 ευρώ σε βάθος έξι ετών. Ως την πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ, με ηλεκτρονικό εισιτήριο και ανάλογες διαδικασίες θα εισέρχονται οι φίλαθλοι στα κλειστά γήπεδα του ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ, στο Αλεξάνδρειο και στο γήπεδο της Πυλαίας.

Ας διαβάσουμε παρακάτω τις δηλώσεις του Ιωαννίδη για το θέμα της ΕΚΦ:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου, με θέμα την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο κ. Ιωαννίδης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρόκειται για την έναρξη εφαρμογής ενός σημαντικότατου μέτρου, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά με την έναρξη της νέας αγωνιστικής – βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τις ομάδες.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων – τις κάμερες – το οποίο ήδη λειτουργεί στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας και στα μεγαλύτερα του μπάσκετ από την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, θα συμβάλει καθοριστικά στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τόσο για την αποτροπή όσο και στην καταστολή των φαινομένων βίας.

Μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σε συνδυασμό με τις κάμερες, θα εξατομικεύεται η ευθύνη, καθώς ανά πάσα στιγμή, θα μπορούν οι αρμόδιες για τον έλεγχο ασφαλείας των αγώνων αρχές, να γνωρίζουν τα στοιχεία του φιλάθλου που διαπράττει μια παράνομη πράξη. Στόχος μας είναι – όπως έχω επανειλημμένα τονίσει – να καταστεί το γήπεδο ένας ασφαλής χώρος, και να αντιμετωπίζονται οι αθλητικές συναντήσεις ως ολοκληρωμένες μορφές ψυχαγωγίας, ελκυστικές για όλη την οικογένεια».

Ο Υφυπουργός τόνισε τη σημασία, για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, της πληροφόρησης της φίλαθλης κοινής γνώμης: «Στόχος μας είναι να ενημερωθεί η κοινή φίλαθλη γνώμη για τα πλεονεκτήματα του νέου αυτού μέτρου, καθώς και για την καθοριστική συμβολή του τόσο για την αποτροπή, όσο και για την καταστολή της βίας από τα ελληνικά γήπεδα. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι πλέον θα γνωρίζουμε που κάθεται ο καθένας, αφού οι θέσεις θα έχουν «ονοματεπώνυμο».

Προσβλέπουμε στη συμπαράσταση όλων στην προσπάθεια αυτή». Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Γενικός Διευθυντής της Σούπερ Λίγκα κ. Πατρίκ Κομνηνός, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Κονδύλης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΠ κ. Νίκος Παπαδόπουλος καθώς και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας.

Αφού έβαλαν δεκάδες οπαδούς στη φυλακή για αστείους λόγους, είπαν να δοκιμάσουν έναν νέο τρόπο καταστολής και ελέγχου των κινήσεών μας. Ο στόχος τους είναι πλέον ξεκάθαρος: γήπεδα θέατρα για πελάτες καταναλωτές (παρατηρήστε πως στα στοιχεία που αναγράφονται πάνω στην κάρτα, αναφέρεται η λέξη πελάτης - ο αριθμός δίπλα έχει διπλή χρήση: θα είναι και ο κωδικός μας σε περίπτωση σύλληψης και φυλάκισης!). Και απέξω; ας βγάζουν τα μάτια τους... Στην Ιταλία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από τους εκεί οπαδούς διαφόρων ομάδων να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο στην αντίστοιχη κάρτα φιλάθλου (tessera del tifoso). Εδώ άραγε θα κουνηθεί τίποτα; Ή θα ανεχτούμε το πλήρες φακέλωμα και έλεχγο των προσωπικών μας στοιχείων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου