ANTIFA-natics 7

Όσο υπάρχουν ανεγκέφαλοι σ'αυτόν τον πλανήτη που εκμεταλλεύονται την μεγαλύτερή μας αγάπη για να προπαγανδίζουν την μισάνθρωπη ιδεοληψία τους θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους...αντι-FANATICS







Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ


Ο Ολυμπιακός έσπασε την έδρα του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ, έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών και περιμένει τους "πράσινους" στο Ρέντη για ματς τίτλου. Επικό παιχνίδι στη Γλυφάδα με στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε όταν οι γηπεδούχοι κατέθεσαν και την ψυχή τους στο κλειστό κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία από 17-5 στο τρίτο σετ!

Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη έδειξαν το ψυχικό σθένος και ανέτρεψαν το 2-1 του Παναθηναϊκού, οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, όπου και πήραν τη μεγάλη αυτή νίκη.

Νωρίτερα βέβαια χρειάστηκε να παρακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει γίνει ποτέ στα ελληνικά γήπεδα. Στο 3ο σετ ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 17-5 και με σερί 9-0 ο Παναθηναϊκός έφερε τη διαφορά στο -3 (14-17). Στη συνέχεια πίεσε και κατάφερε να πάρει ένα σετ που έμοιαζε χαμένο με 25-23.

Ωστόσο οι "πράσινοι" κουράστηκαν από την υπερπροσπάθεια και στα δύο εναπομείναντα σετ είδαν τους φιλοξενούμενους να επικρατούν εύκολα και να "σπάνε" το πλεονέκτημα έδρας του "τριφυλλιού".

Κορυφαίος από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο Μίλκοβιτς, ενώ σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε και ο Όλι Κούναρι, που είχε πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση, αλλά και αποτελεσματικό σέρβις. Από πλευράς ηττημένων, ο Λίμπερμαν Αγκάμες ήταν ασταμάτητος, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως παρά τη ζαλάδα που αισθάνθηκε στο τάι μπρέικ, ο Κολομβιανός ζητούσε και τέλειωνε όλες τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού.

Οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στο κλειστό του Ρέντη (20:00) και αν πάρουν τη νίκη θα κατακτήσουν για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, παίρνοντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας (8-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ). Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να ξαναμπούν στο σετ, μειώνοντας σε 19-22 και 21-23, αλλά ένα καρφί του Κούναρι κι ένα τριπλό μπλοκ πάνω στον Σαμικά χάρισαν το σετ στους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τους "ερυθρολεύκους" να ξεφύγουν από νωρίς στο σκορ και μάλιστα είχαν ξεκάθαρο προβάδισμα στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-12). Ένα σερί 5-0 του Ολυμπιακού μετέτρεψε το σκορ σε 16-17, αλλά οι "πράσινοι" αφυπνίστηκαν στο φινάλε του σετ. Με συνεχόμενους πόντους από τον Αγκάμες και δύο άστοχες επιθέσεις του Τζούριτς, οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη έφτασαν στο 27-25 και ισοφάρισαν σε 1-1.

Η εξέλιξη του 3ου σετ ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του αθλήματος, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα τελικό μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων. Στηριζόμενος στο πολύ καλό του μπλοκ και μάλιστα με τρία συνεχόμενα του Τζούριτς, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 16-4 και φάνηκε πως θα διαλύσει τους γηπεδούχους, δημιουργώντας ίσως και νέο ρεκόρ διαφοράς πόντων σε μεταξύ τους σετ.

Ωστόσο από το 5-17, με τον Πάβελ Ζαγκούμνι στο σέρβις, ο Παναθηναϊκός "έτρεξε" ένα απίστευτο 9-0, που "έσπασε" στο 14-17 από κεφί του Κούναρι. Οι "πράσινοι" δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και μάλιστα πέρασαν μπροστά με 20-19 μετά από μπλοκ του Σμαραγδή στον Σουλτανόπουλο. Σαμικά και Αγκάμες έβαλαν τη "σφραγίδα" τους στο σετ, που έληξε με 25-23 υπέρ του "τριφυλλιού". Οι "ερυθρόλευκοι" έμοιαζαν σαν χαμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δουλειά του Καλμαζίδη ήταν να ξαναβάλει τους παίκτες του στο ρυθμό του αγώνα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού φάινεται πως τα κατάφερε, καθώς εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των γηπεδούχων, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 11-7 στο 4ο σετ μετά από μπλοκ του Καλντέιρα στον Αγκάμες. Ο Παναθηναϊκός δεν επανήλθε ποτέ στο σετ, με την κούραση να έχει "λυγίσει" τους παίκτες του "τριφυλλιού", που είδαν το σκορ να γίνεται 2-2, μετά το 17-25 στο 4ο σετ.

Το τάι μπρέικ ξεκίνησε με σερί 4-0 και για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να προηγείται και τους "πράσινους" να ισοφαρίζουν. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Αγκάμες έπεσε ζαλισμένος στο τάραφλεξ, αλλά δεν σκόπευε να εγκαταλείψει τη "μάχη". Οι γηπεδούχοι, με τον Κολομβιανό να παίρνει όλες τις επιθέσεις, ακολουθούσαν στο σκορ τους "ερυθρόλευκους" μέχρι το 9-10, όταν και ξέφυγαν με τέσσερις πόντους (9-13). Ο Παναθηναϊκός δεν είχε το κουράγιο για νέα ανατροπή και τόσο το σετ (10-15), όσο και η νίκη κατέληξαν σε "κόκκινα" χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου