ANTIFA-natics 7

Όσο υπάρχουν ανεγκέφαλοι σ'αυτόν τον πλανήτη που εκμεταλλεύονται την μεγαλύτερή μας αγάπη για να προπαγανδίζουν την μισάνθρωπη ιδεοληψία τους θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους...αντι-FANATICS







Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ...
Δολοφόνοι, νταβαντζήδες, έμποροι ναρκωτικών, παιδόφιλοι, μιζαδόροί, επίορκοι,
τρομοκράτες όλοι εξισώνονται με τους οπαδούς, χάρη στο μαγικό ραβδάκι του νόμου Ορφανού περί βίας στους αθλητικούς χώρους, εξισώνονται ή καλύτερα θεωρούνται μεγαλύτεροι "εγκληματίες" γιατί η προαναφερόμενοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, έχουν δικαίωμα να επικαλεστούν λευκό ποινικό μητρώο, έχουν δικαίωμα να εκτίσουν την ποινή τους με αναστολή, οι οπαδοί όμως ΟΧΙ.
Το να τα σπάσεις να πλακωθείς ή να μπινελικώσεις εκτός γηπέδου δεν σημαίνει και πολλά πράγματα για το ποινικό σου μητρώο, το να το κανείς όμως μέσα ή γύρω από αυτά σημαίνει αυτόματα δικάσιμο και φυλάκιση με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί ακριβώς ρε ΦΩΣΤΗΡΕΣ που νομοθετείτε; Γιατί αυτή την στιγμή υπάρχουν νέα παιδιά στην φυλακή για φθορά ξένης περιουσίας (σπασμένα καθίσματα) και βωμολοχίες; ακούτε ρε πολύμηνη φυλάκιση για βωμολοχία, ούτε σε θεοκρατικά καθεστώτα δεν βρίσκουν χώρο όλα αυτά και γίνονται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα,
2 μέτρα και 2 σταθμά στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία ΓΙΑΤΙ;
Δεν ζητάμε κάλυψη της ασυδοσίας αλλά ίση μεταχείριση, δεν είναι δυνατόν ο ματσωμένος έμπορός ναρκωτικών να πληρώνει από τα βρώμικα κέρδη του μεγαλοδικηγόρους και να βγαίνει λάδι και ο πιτσιρικάς που το μόνο που το παρασύρει είναι το πάθος του να στιγματίζεται, είναι αυτό δικαιοσύνη; Η βία στα γήπεδα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή την χώρα; Γιατί δεν εφαρμόζονται τα παραπάνω μέτρα και στους μεγαλοπαραβάτες; ΓΙΑΤΙ; Γιατί δεν συλαμβάνονται και αυτοί που με τον τρόπο τους υποκοινούν την βία, παράγοντες , δημοσιογράφοι, ψηφοθήρες πολιτικοί και άλλοι κρατούντες θεσμικούς ρόλους;
Και να ήταν το μόνο μέτρο στο κυνήγι μαγισσών , φακέλωμα των οπαδων που ανήκουν σε συνδέσμούς ( άλλα νομοθετικό έκτρωμα αυτό με 2 μέτρα και 15 σταθμά ) , απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων , μεταχείριση από την αστυνομία με ιδιαίτερη φροντίδα και προδέρμ , και τιμές εισητηρίων για κερκίδες χοιροστάσια παραπλήσιες τιμών για αγορά πολύτιμων λίθων, μέτρα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επιεικώς ΧΟΥΝΤΙΚΑ, Γιατί τόση ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ από τα Μ.Μ.Ε. που κόπτονται ακόμα και για τα δικαιώματα της αμμουδερής αχιβάδας ΓΙΑΤΙ; Γιατί όλα τα παραπάνω συνδυαστήκαν με την ίδρυση της περιβόητης ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑΣ; Είναι πολύ απλό, είναι πολλά τα λεφτά Αρη όπως έλεγε και ο συμπαθέστατος ηθοποιός Σπύρος Καλογήρου, είναι μεγάλη η μάσα και η κομπίνα που στήθηκε και έχει μόνο εχθρό τον σκεπτόμενο φίλαθλο, οι οπαδοί χαλάνε την σούπα και πρέπει να πάνε σπίτια τους ή στο κελί.
Σφουγγοκωλάριοι, καρεκλοκένταροι, αμόρφωτοι λαϊκιστές ηγέτες του κώλου, μιζαδόροι πουλιμένοι λύκοι με στολή προβάτου δεν σας τα είπανε και δεν τα σκεφτήκατε καλά, θα μας βρείτε μπροστά σας γιατί είμαστε ελεύθεροι σκεπτόμενοι πολίτες αυτής της χώρα με τιμή και υπόληψη σε αντίθεσή με εσάς, γιατί... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΛΠΙΔΑ.

ΞΥΠΝΑΤΕ...



ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι εννοεί ο ποιητής αναρωτιούνται πολλοί ; γιατί εγώ σαν οπαδός πρέπει να είμαι ενάντια στο μοντέρνο ποδόσφαιρο; . Γιατί απλά για τον οπαδό τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι η αγάπη, ο ρομαντισμός, το πάθος, η εκφρασή , η ιστορία, η αξιοπρέπεια και τόσο άλλα που δεν χωράνε στην επιχείρηση που ονομάζεται modern football, για αυτό λοιπόν είμαστε...

Ενάντια στην εμπορευματοποιήση του ποδοσφαίρου, το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα είναι πάθος όχι προϊόν.
Ενάντια στον επιβαλλόμενο καθωσπρεπισμό στις κερκίδες, οι οπαδοί συμμετέχουν σε μια γιορτή και όχι σε τελετές με πρωτόκολλα.
Ενάντια στην κάθε είδους συνδιαλλαγή διοικήσεων και οπαδών.
Ενάντια στην απαγόρευση των μετακινήσεων.
Ενάντια στον προγραμματισμό των αγώνων σύμφωνα με της τηλεοπτικές ανάγκες.
Ενάντια στην αυθαιρεσία αυτών που ασκούν έλεγχο και μέτρα καταστολής στους οπαδούς.
Ενάντια στην απαγόρευση της έκφρασης των απόψεων και των ιδεών τον οπαδών στις κερκίδες.
Ενάντια στην καταστρατηγήση των ελευθεριών των οπαδών.
Ενάντια στην μετατροπή των ομάδων σε ψυχρές εταιρείες!
Ενάντια στην μετατροπή των ποδοσφαιριστών και των αθλητών γενικότερα σε ψυχρούς επαγγελματίες.
Ενάντια στην βεβήλωση της ιστορίας των ομάδων, τα χρώματα, τα ονόματα , τα σύμβολα και οτιδήποτε συνάδει με την ιστορία μιας ομάδας δεν αλλάζουν ποτέ.
Ενάντια στα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ποδόσφαιρο και αθλητισμός γενικότερα χωρίς οπαδούς δεν υπάρχει και δεν έχει νόημα να υπάρχει , για αυτό λοιπόν ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΝΑ'ΤΟΣ Ο ΕΥΡΩ-ΠΕΟΣ!


ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!


"Το 1994 ο πρόεδρος του ΠΑΟ μου έκανε ακριβά δώρα για ευνοϊκή διαιτησία", είπε ο διαιτητής του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε στην Αθήνα Φιλ Ντον.


Μια απίστευτη καταγγελία έκανε με δηλώσεις του στην αγγλική ιστοσελίδα Daily Mail ο διαιτητής του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα το 1994, Φιλ Ντον.

Ο 58χρονος πλέον άνδρας αποκάλυψε πως μετά το ματς, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τον επισκέφτηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και του έκανε κάποια ακριβά δώρα, με σκοπό όπως λέει να έχει ευνοϊκή διαιτησία η ομάδα του τη νέα σεζόν!

"Μετά την διαιτησία μου στο ματς της Αθήνας το 1994 ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με επισκέφτηκε στο ξενοδοχείο μου μαζί με τους βοηθούς μου και μου έφερε κάποια ακριβά δώρα. Πιστεύω ότι το έκανε προφανώς για να χτίσει μια καλή... σοδειά ενόψει της νέας σεζόν, σε περίπτωση που κληρωνόμουν να διατητεύσω την ομάδα του".

Στη συνέχεια ο Φιλ Ντον, τόνισε πως πολλές φορές αυτό συνέβη στην καριέρα του, με αποτέλεσμα τώρα να έχει τόσα πολλά ακριβά ρολόγια, που δεν ξέρει πιο να πρωτοφορέσει!

"Έχω τόσα πολλά κοσμήματα και ρολόγια από δώρα, που πραγματικά για ένα διάστημα θα μπορούσα να φοράω και ένα διαφορετικό κάθε ημέρα για ένα μήνα".

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕΣ'ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ...

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;


Η χειροτερη σεζον του Ολυμπιακου απο την περιοδο 1987-1988 εφθασε στο τελος της με τον Θρυλο να τερματιζει 5ος(!) πετυχαινοντας μολις 1 νικη σε 6 αγωνες στα πλει οφ.
Η 19η Μαϊου 2010 λοιπον θα μεινει στην ιστορια του Θρυλου ως μια απο τις πιο μαυρες ημερες για τον ποδοσφαιρικο Ολυμπιακο και αυτο όχι τοσο λογω της τελευταιας θεσεως στα πλεϊ οφ και της εναρξης των ευρωπαϊκων μας υποχρεωσεων στα μεσα Ιουλιου(με πιθανες αντιπαλους ομαδε ς απο Λιχτενσταιν,Μαλτα,Αλβανια,Ισλανδια κτλ.) αλλα γιατι αποτελεσε το κερασακι στην Τουρτα των φετινων απογοητευτικων εμφανισεων και αποτελεσματων και κατεδειξε πως ο Ολυμπιακος πρεπει να ξεκινησει απο το <<μηδεν>> για να επανελθει στη θεση του,στην κορυφη.
Ρι εννοουμε οταν λεμε πως πρέπει να ξεκινησει απο το μηδεν;Αυτο που καταλαβαινετε φυσικα.Προπονητη σοβαρο,εμπειρο,με ορεξη και πανω απο ολα ανεξαρτητο απο τα τσιρακια της διοικησης και τους γνωστους μανατζαραιους υιους παλαιμαχων και οχι μονο ποδοσφαιριστων του Ολυμπιακου.Αυτο βεβαια δεν βλεπουμε κατα ποσο ειναι εφικτο με εναν Κοκκαλη χωρις ορεξη και διαθεση.Στην Ριζουπολη των 13.000 θεσεων χωρις εμπορικους χωρους ο Ολυμπιακος ειχε στο δυναμικο του παικτες οπως ο Ζιοβανι,ο Καρεμπε,ο Γιαννακοπουλος,ο Τζολε ενω τωρα στο Καραϊσκακη των 33.500 θεσεων και των 21.000 διαρκειας(διαρκειας ακριβοτερα και απο Μπαρτσελονα,Ρεαλ),των εσοδων απο την πορεια στο CL(πανω απο 24 εκ.ευρω) και των εμπορικων χωρων ο Ολυμπιακος ειναι χωρις δεξι(μετα την διαφαινομενη αδυναμια του Γκαλετι να ξαναπαιξει σε υψηλο επιπεδο) και αριστερο χαφ,χωρις επιθετικους,χωρις μπακ,χωρις κεντρικα χαφ και πλεον χωρις και τερματοφυλακα(δεδομενου οτι ο Αντωνης θα κρεμασει τα παπουτσια του).
Περιμενουμε το σημερινο Δ.Σ. αν και δεν τρεφουμε αυταπατες.Η διοικηση χολαινει και ο χρονος πιεζει.Πρεπει να ληφουν αμεσα αποφασεις για παικτες και προπονητη και να παρουν ποδι τα γνωστα τροκτικα και οι επαγγελματιες Ολυμπιακοι που παιζουν με τα ονειρα του μεγαλυτερου οπαδικου λαου.Αν ο αγαπητος Σωκος που εκατονταπλασιασε την περιουσια του μετα την αγορα της ΠΑΕ και χρησιμοποιησε τον Ολυμπιακο ως μεσο πολιτικης πιεσης δεν πραξει τα δεοντα η εικονα των 7.000 εισιτηριων με τον Αρη θα επαναληφθει.

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ


Αναδημοσιεύουμε από το Βήμα:

Πιλοτικά από τα γήπεδα του Εργοτέλη, του Ατρομήτου, του Πανιωνίου, του Λεβαδειακού, του Πανθρακικού, του ΠΑΣ Γιάννινα και της Καβάλας θα ξεκινήσει τη νέα αγωνιστική περίοδο η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα γήπεδα των υπόλοιπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας θα ενταχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου από την αγωνιστική περίοδο 2010- 2011. Τουτέστιν, για να μπει κάποιος στα εν λόγω γήπεδα θα πρέπει ή να αποκτήσει την Εθνική Κάρτα Φιλάθλου, η οποία θα του δίνει τη δυνατότητα απόκτησης του ονομαστικού εισιτηρίου μέσω του Ιnternet ή να περιμένει στην ουρά των εκδοτηρίων και να προμηθεύεται το χάρτινο εισιτήριο με την επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του. Οι Εθνικές Κάρτες σε πρώτη φάση εκδίδονται από τις διοικήσεις των ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, ενώ όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης θα γίνει προσπάθεια προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να την αποκτούν και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η ΓΓΑ ευελπιστεί ότι με τις κάμερες ασφαλείας και το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μειωθούν τα φαινόμενα της βίας, θα εντοπίζονται έγκαιρα και θα τιμωρούνται όσοι υποπίπτουν σε αδικήματα και θα παταχθεί η φοροδιαφυγή με την ακριβή καταγραφή των εισιτηρίων που έχουν διατεθεί. «Στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα θα ξέρουμε πού κάθεται ο καθένας» τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, προσθέτοντας ότι για τη χρησιμοποίηση των καμερών ασφαλείας και του ονομαστικού εισιτηρίου έχει δώσει την έγκρισή της η Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ο διευθυντής της Σούπερ Λίγκας κ. Πατρίκ Κομνηνός προειδοποίησε τους κατόχους ηλεκτρονικών εισιτηρίων να μην απογοητευτούν αν ενδεχομένως ταλαιπωρηθούν κατά την πρώτη επίσκεψή τους στο γήπεδο, καθώς όπως τόνισε το όλο σύστημα είναι μια επένδυση για το μέλλον. Η λειτουργία του συστήματος θα δοκιμαστεί στις 5 Αυγούστου σε φιλικό αγώνα του Πανιωνίου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Από τα 14 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας θα καταβάλουν από 160.000 ευρώ σε βάθος έξι ετών. Ως την πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ, με ηλεκτρονικό εισιτήριο και ανάλογες διαδικασίες θα εισέρχονται οι φίλαθλοι στα κλειστά γήπεδα του ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ, στο Αλεξάνδρειο και στο γήπεδο της Πυλαίας.

Ας διαβάσουμε παρακάτω τις δηλώσεις του Ιωαννίδη για το θέμα της ΕΚΦ:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου, με θέμα την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο κ. Ιωαννίδης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρόκειται για την έναρξη εφαρμογής ενός σημαντικότατου μέτρου, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά με την έναρξη της νέας αγωνιστικής – βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τις ομάδες.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων – τις κάμερες – το οποίο ήδη λειτουργεί στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας και στα μεγαλύτερα του μπάσκετ από την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, θα συμβάλει καθοριστικά στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τόσο για την αποτροπή όσο και στην καταστολή των φαινομένων βίας.

Μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σε συνδυασμό με τις κάμερες, θα εξατομικεύεται η ευθύνη, καθώς ανά πάσα στιγμή, θα μπορούν οι αρμόδιες για τον έλεγχο ασφαλείας των αγώνων αρχές, να γνωρίζουν τα στοιχεία του φιλάθλου που διαπράττει μια παράνομη πράξη. Στόχος μας είναι – όπως έχω επανειλημμένα τονίσει – να καταστεί το γήπεδο ένας ασφαλής χώρος, και να αντιμετωπίζονται οι αθλητικές συναντήσεις ως ολοκληρωμένες μορφές ψυχαγωγίας, ελκυστικές για όλη την οικογένεια».

Ο Υφυπουργός τόνισε τη σημασία, για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, της πληροφόρησης της φίλαθλης κοινής γνώμης: «Στόχος μας είναι να ενημερωθεί η κοινή φίλαθλη γνώμη για τα πλεονεκτήματα του νέου αυτού μέτρου, καθώς και για την καθοριστική συμβολή του τόσο για την αποτροπή, όσο και για την καταστολή της βίας από τα ελληνικά γήπεδα. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι πλέον θα γνωρίζουμε που κάθεται ο καθένας, αφού οι θέσεις θα έχουν «ονοματεπώνυμο».

Προσβλέπουμε στη συμπαράσταση όλων στην προσπάθεια αυτή». Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Γενικός Διευθυντής της Σούπερ Λίγκα κ. Πατρίκ Κομνηνός, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Κονδύλης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΠ κ. Νίκος Παπαδόπουλος καθώς και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας.

Αφού έβαλαν δεκάδες οπαδούς στη φυλακή για αστείους λόγους, είπαν να δοκιμάσουν έναν νέο τρόπο καταστολής και ελέγχου των κινήσεών μας. Ο στόχος τους είναι πλέον ξεκάθαρος: γήπεδα θέατρα για πελάτες καταναλωτές (παρατηρήστε πως στα στοιχεία που αναγράφονται πάνω στην κάρτα, αναφέρεται η λέξη πελάτης - ο αριθμός δίπλα έχει διπλή χρήση: θα είναι και ο κωδικός μας σε περίπτωση σύλληψης και φυλάκισης!). Και απέξω; ας βγάζουν τα μάτια τους... Στην Ιταλία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από τους εκεί οπαδούς διαφόρων ομάδων να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο στην αντίστοιχη κάρτα φιλάθλου (tessera del tifoso). Εδώ άραγε θα κουνηθεί τίποτα; Ή θα ανεχτούμε το πλήρες φακέλωμα και έλεχγο των προσωπικών μας στοιχείων;

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΟΠΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

H ST.PAULI ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ BUNDESLIGA



Ναι κυρίες και κύριοι είναι γεγονός, η ομαδάρα μας ύστερα απο σχεδόν δέκα χρόνια θα παίξει και πάλι στα μεγάλα σαλόνια της Bundesliga. Το καλύτερο απ' ολα είναι, πως η άνοδος έρχεται σε συνδυασμό με τα εκατοστά μας γενέθλια. Ένας λόγος παραπάνω για τους απανταχού ανα τον κόσμο οπαδούς μας, να βγουν και να γιορτάσουν με την ψυχή τους, διότι αυτή η ομάδα το αξίζει!

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στη νεότερη ιστορία μας, θα δούμε λύπες ατυχίες, αλλά και πολλές χαρές που προήλθαν απο την περίφημη κουλτούρα μας. Αυτήν την κουλτούρα που ακόμα και στα δύσκολα ήταν εκεί! Με τους οπαδούς να υποστηρίζουν με πάθος την ομάδα και την ίδια την ομάδα να προσπαθεί χωρίς να το βάζει κάτω πότε! Αυτή είναι η ιδιαίτερη κουλτούρα μας, αυτο είναι που κάνει τον σύλλογο κάτι διαφορετικό και σπάνιο απο όλες τις άλλες ομάδες.

Ο φοίνικας που αν χρειαστεί θα αναδυθεί απο τις στάχτες του...

ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ Ο ΙΒΑΝ


Πρωταθλητής Ελλάδας για 24η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός που νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό. Ένταση και ρίψη βίδων στου Ρέντη!


Tην παράσταση φυσικά έκλεψε ο MVP του πρωταθλήματος, Ιβάν Μίλκοβιτς που μετά το μονό μπλοκ του στον Γκιγιόμ Σαμικά που έδωσε τον 25ο πόντο στο τέταρτο σετ και χάρη στον οποίο ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τον τίτλο, έτρεξε και σκαρφάλωσε στην κερκίδα, αγκάλιασε τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Γιάννη Συγγελίδη και όποιον άλλο βρήκε μπροστά του! Ένας τυχερός θα πάρει σπίτι του τη φανέλα με το Νο14!

Με καθυστέρηση λοιπόν 24 ωρών οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στην τέταρτη νίκη επί του Παναθηναϊκού και διατήρησαν τον τίτλο που είχαν κατακτήσει πέρυσι, κάνοντας πάλι break στον "αιώνιο" αντίπαλο.

Μόλις 1.000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο κλειστό του Ρέντη μετά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που πήραν η αστυνομία και η διοργανώτρια αρχή. Κι αυτοί δεν... κάθισαν ήσυχα, καθώς ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν βίδες (!), τρεις συγκεκριμένα, στον αγωνιστικό χώρο.

Οι διαιτητές έκαναν συστάσεις, αλλά όταν έπεσε η τρίτη βίδα στο τρίτο σετ κι ενώ το σκορ ήταν 22-15, οι διαιτητές και οι επόπτες έφυγαν για τα αποδυτήρια. Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, Θόδωρος Λιακόπουλος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και διέταξε τους παίκτες της ομάδας του να εγκαταλείψουν το παιχνίδι.

O Hλίας Λάππας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο διεθνής ακραίος "τιμωρήθηκε" για την ενέργεια του Πάβελ Ζαγκούμνι, που νευριασμένος πέταξε ένα μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο. Διαμαρτυρήθηκε ο Λάππας, αλλά δίκιο δεν βρήκε. Μετά από διακοπή επτά λεπτών συνεχίστηκε κανονικά ο αγώνας.

Στο καθαρά... αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός με άριστα στημένο μπλοκ προηγήθηκε 5-1 στο πρώτο σετ. Μεγάλος πρωταγωνιστής του 4ου τελικού ήταν ο Δημήτρης Τζούριτς που βρισκόταν παντού, σε μπλοκ και επίθεση. Οι "ερυθρόλευκοι" σταθεροποίησαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους πριν ο Όλι Κούναρι πάρει μπλοκ άουτ (23-18). Με χαμένο σερβίς του Σμαραγδή ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο σετ (25-20) σε 23 λεπτά.

Κι αν ο Παναθηναϊκός δεν... βρισκόταν στο κλειστό του Ρέντη στο πρώτο σετ, φώναξε παρών στο δεύτερο. Πόντο πόντο πήγαινε το δεύτερο σετ με τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ να συνεχίζει τραυματίας και τον Γκιγιόμ Σαμικά να παίρνει τα πάνω του στην επίθεση. Ο Σιμόν Τίσερ που... ζήλεψε το επιθετικό κρεσέντο των συμπαικτών του, διαμόρφωσε το 18-13 με ατομικό μπλοκ στον Σαμικά. Στη συνέχεια έγινε η διακοπή και όταν επανεκκίνησε ο τελικός, οι "ερυθρόλευκοι" με μπλοκ άουτ του Μίλκοβιτς, προηγήθηκε με 2-0 (25-18).

Στο τρίτο σετ ο Αγκάμεζ φώναξε παρών και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 15-10. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, αλλά μία αμφισβητούμενη φάση με πρωταγωνιστή τον Μίλκοβιτς, προκάλεσε τη διαμαρτυρία του Πάβελ Ζαγκούμνι και την κίτρινη κάρτα στον Πολωνό πασαδόρο. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 2-1 (25-22).

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-1. Ο Αγκάμεζ ισοφάρισε σε 7-7. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν... μαζί στο σκορ μέχρι το 15-15. Ορισμένα λάθη του Παναθηναϊκού διευκόλυναν την αποστολή του Ολυμπιακού που με το ατομικό μπλοκ του Μίλκοβιτς στον Σαμικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 25-17 και διατήρησαν τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΑΓΟΥΑΔΑΚΙΑ...

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΑΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ,ΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ!



Κόκκαλη ανίδεε,παρτάκια οι μέρες της αφθονίας σου τελειώσανε.

Εκτιμάμε τα όσα έκανες για τον Ολυμπιακό μας,αλλά τέρμα ως εδώ...

ΔΕΝ μπορείς να παίζεις παιχνίδια στις πλάτες του λαού του θρύλου,πάρε αποφάσεις.

Ή βοήθησε την ομάδα μπας και βρει σταματημό αυτή η κατρακύλα και η εξαθλίωση ή αν βαρέθηκες τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία!

Δυστυχώς ζούμε σε ένα βρωμοκαπιταλιστικό σύστημα που μας έχει αναγκάσει να έχουμε ανάγκη κάτι ''μεγαλοκαρχαρίες'' για να πάει μπροστά η ομάδα...

Αλλά ο λαός του θρύλου είναι απαιτητικός και δεν ανέχεται την κοροϊδία

Σαν σκεπτόμενα άτομα (θέλω να ελπίζω) δεν θα αφήσουμε κανένα να σπιλώσει το όνομα της μεγαλύτερής μας αγάπης.

ΔΕΝ χρειαζόμαστε δημαγωγούς να παίζουν παιχνίδια πάνω στις πλάτες μας μόνο και μόνο για να πλουτίσουν περισσότερο.

Πάρε λοιπόν τα τσιράκια σου,βάλε τα εκατομμύρια στον πάτο σου και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Πίστεψέ μας όμως βρωμοκερδοσκόπε,αν δεν κάνεις κάτι γρήγορα θα μας βρεις μπροστά σου..

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΜΙΑ,ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟ,ΟΠΟΤΕ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ..

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΑΥΡΟ



Ποια θα μπορούσε να είναι η τελευταία επιθυμία ενός μελλοθάνατου αγωνιστή στις φυλακές της Κέρκυρας, μεσούντος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα;

Ο καταδικασμένος σε θάνατο Νίκος Γόδας είχε ήδη αποφασίσει τι θα κάνει, όταν θα ερχόταν αυτή η στιγμή: Τα χαράματα της 19ης Νοεμβρίου του 1948 όταν τον ειδοποίησαν οι φύλακες ότι τον ζητούν στη διεύθυνση, ο Νίκος Γόδας ζήτησε την ερυθρόλευκη φανέλα και το άσπρο σορτσάκι και πορεύθηκε για την εκτέλεση, στο νησάκι Λαζαρέτο, μπροστά στο λιμάνι της Κέρκυρας...

Οι άλλοι κρατούμενοι, μελλοθάνατοι, ισοβίτες ή με μεγάλες ποινές, στριμώχτηκαν στα σίδερα του κελιού τους κι άρχισαν να φωνάζουν όπως έκαναν σε κάθε εκτέλεση: «Λαέ της Κέρκυρας, πάλι απόψε παίρνουν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης για εκτέλεση».
Η φυλακή μπορεί ν' αντηχούσε απ' τις φωνές, οι φωνές μπορεί να ακούγονταν μέχρι τα σπίτια απέναντι, αλλά σε λίγη ώρα ο Μικρασιάτης Νίκος Γόδας, τριάντα χρονώ, βασικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στα χρόνια της Κατοχής, στεκόταν μπροστά στο απόσπασμα φορώντας τη φανέλα του «Θρύλου». «Νενικήκαμεν -ζήτω οι Ολυμπιονίκες του σοσιαλισμού.

Γεια σας, συναθλητές μου», ήταν τα τελευταία του λόγια φεύγοντας απ' τη φυλακή, όπως τα διασώζει ο συγκρατούμενός του εκείνα τα χρόνια Σταμάτης Σκούρτης (σήμερα γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εκτοπισθέντων-Φυλακισθέντων Κέρκυρας).
Στο βιβλίο του «Ωσπου να ξημερώσει» (σελ. 318, εκδ. Κιβωτός) περιγράφει ως εξής την εκτέλεση: «...ο ήλιος σκάει πίσω απ' τα βουνά και δεν ξέρεις τι είναι πιο κόκκινο, η φανέλλα που φοράει κατάσαρκα ο Νίκος, που οι λευκές λωρίδες της κοκκίνησαν απ' το αίμα, ή ο ήλιος;

Η οικογένεια του Νίκου Γόδα μού μετέφερε τα λόγια του σε κάποιο απ' τα γράμματά του σε ανύποπτο χρόνο, αφού η εκτέλεση ανακοινωνόταν πάντα στον μελλοθάνατο το τελευταίο βράδυ: "Θέλω να ζήσετε καλά. Πεθαίνω για την πατρίδα και τα ιδανικά μου. Αν κάνετε γιο, να του δώσετε τ' όνομά μου". Κι ο αδελφός του Δημήτρης ονόμασε την κόρη του Νίκη».

Απ' το Αϊβαλί στην Κοκκινιά *

Η ιστορία του Νίκου Γόδα αποτυπώνει λίγο-πολύ την ιστορία της Ελλάδας: η καταγωγή της οικογένειάς του ήταν απ' το Αϊβαλί κι εγκατέλειψε σπίτια και περιουσίες στα Πριγκηποννήσια του Αϊβαλιού το '22.
Οι σταθμοί της προσφυγιάς: Μυτιλήνη, Κρήτη, Κοκκινιά, όπου η οικογένεια εγκαταστάθηκε. * Ο Νίκος έδειξε γρήγορα το ταλέντο του, παίζοντας στην ομώνυμη ομάδα της Κοκκινιάς, απ' όπου μετεγγράφηκε στον Ολυμπιακό.

Αρχισε ο πόλεμος, η αντίσταση, πρωταθλήματα-τουρνουά γίνονταν απ' τα τέλη του '42, μετά το χειμώνα της μεγάλης πείνας, κι εκεί βρίσκουμε τον Γόδα να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό ως «μέσα δεξιά» και να σκοράρει στους αγώνες Ολυμπιακός-Απόλλων 4-0 και Ολυμπιακός-Εθνικός 4-0.

Σε μια απ' τις λίγες φωτογραφίες που διασώθηκαν είναι στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 5-2, τα Χριστούγεννα του 1943, μαζί με τους Γραμματικόπουλο, Συμεωνίδη, Γιάννη και Στέλιο Βάζο, Αναματερό κ.ά.
Ταυτόχρονα με το ποδόσφαιρο, ο Νίκος Γόδας είχε περάσει στην Αντίσταση. Ηταν λοχαγός στον «επίλεκτο 5ο λόχο» του ΕΛΑΣ της Κοκκινιάς, έλαβε μέρος σε σημαντικές μάχες, στη μάχη στην Ηλεκτρική (στη σημερινή ΔΕΗ Κερατσινίου), στη μάχη της 7ης Μαρτίου, στη σημερινή οδό Κονδύλη - οι συγγενείς του μου είπαν ότι απ' τα πυροβολεία στο όρος Αιγάλεω έριξε ένα γερμανικό αεροπλάνο.

Ο Σταμάτης Σκούρτης μού διηγήθηκε ότι πολεμούσαν τους Εγγλέζους στο νεκροταφείο της Ανάστασης, στον Πειραιά (ο Σκούρτης ως ανθυπολοχαγός υπό τις διαταγές του Γόδα) κι ο Γόδας του είπε «ωραία θα 'ναι να σκοτωθούμε εδώ, δεν θα χρειασθούμε τάφο».
Μετά τα Δεκεμβριανά περιπλανήθηκε με το λόχο του στα Βίλια, στη Βοιωτία, στην Αράχοβα, στη Λαμία, αρρώστησε από πνευμονία, επέστρεψε στην Αθήνα και συνελήφθη ύστερα από «κάρφωμα», όπως μου είπε ο Χρήστος Γόδας, σκηνοθέτης, εγγονός του αδελφού τού Νίκου, Γιάννη Γόδα, φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ κι έπειτα στην Κέρκυρα.

Ο Γόδας έμεινε στη φυλακή τρία χρόνια, χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας για να σωθεί. Ο Σταμάτης Σκούρτης κι ο Σπύρος Ανδρεάδης, και οι δυο μελλοθάνατοι που σώθηκαν ύστερα από παρέμβαση του ΟΗΕ το 1949, είναι κατηγορηματικοί ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν ενδιαφέρθηκε να σώσει τον Γόδα (κατά τον Σκούρτη, η ΑΕΚ έσωσε δικούς της αθλητές, ο Ολυμπιακός όχι) ενώ η οικογένεια του Γόδα αποδίδει την εκτέλεση στην άρνησή του να υπογράψει, κάτι που λέει κι ο Σκούρτης στο βιβλίο του.

Ο Σπύρος Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Κέρκυρας, μου μετέφερε την απάνθρωπη αντίδραση του τότε προέδρου του Ολυμπιακού Μιχάλη Μανούσκου, όταν του ζήτησαν να παρέμβει για τον Ανδρεάδη, που είχε καταδικασθεί με την κατηγορία ότι... στρατολογούσε αθλητές του Ολυμπιακού για το αντάρτικο: «Οπου έστρωσε να κοιμηθεί».
Ο Γόδας δεν ήταν μόνο καλός ποδοσφαιριστής. Στα λίγα χρόνια που έζησε, πρόλαβε να διακριθεί και ως επιχειρηματίας: είχε ανοίξει στο ισόγειο του πατρικού τους σπιτιού, στη Νίκαια, μια ταβέρνα, «Τα Αραπάκια», που δυο-τρία χρόνια πριν τον πόλεμο φιλοξένησε πολλούς γνωστούς συνθέτες και τραγουδιστές του ρεμπέτικου.

Μετά την εκτέλεσή του, επεστράφησαν στην οικογένειά του τα ρούχα και το ρολόι του. «Τα ρούχα, το ρολόι μου, θα στα γυρίσω πίσω, γιατί μες στο Γεντί-Κουλέ τα νιάτα μου θ' αφήσω» λέει ένα ζεϊμπέκικο του Τσιτσάνη...
Η τραγική ζωή κι η περηφάνια του Νίκου Γόδα δεν έχουν ξεχαστεί απ' τους παλιούς Πειραιώτες. Ο Χρήστος Γόδας μού διηγήθηκε, σε τηλεφωνική επικοινωνία από την Αμερική, πως κάποτε όταν ένας γέρος περιπτεράς άκουσε ότι τον λένε Γόδα, τον ρώτησε αν έχει σχέση με τον Γόδα του Ολυμπιακού και βγήκε και τον αγκάλιασε κλαίγοντας.

Ισως γιατί, όπως ο Χρήστος Γόδας συνόψισε τη ζωή και την προσωπικότητα του προγόνου του, «ο χρόνος σε σέβεται, όταν εκτιμάς τα δευτερόλεπτά του».

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ


Ο Ολυμπιακός έσπασε την έδρα του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ, έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών και περιμένει τους "πράσινους" στο Ρέντη για ματς τίτλου. Επικό παιχνίδι στη Γλυφάδα με στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε όταν οι γηπεδούχοι κατέθεσαν και την ψυχή τους στο κλειστό κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία από 17-5 στο τρίτο σετ!

Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη έδειξαν το ψυχικό σθένος και ανέτρεψαν το 2-1 του Παναθηναϊκού, οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, όπου και πήραν τη μεγάλη αυτή νίκη.

Νωρίτερα βέβαια χρειάστηκε να παρακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει γίνει ποτέ στα ελληνικά γήπεδα. Στο 3ο σετ ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 17-5 και με σερί 9-0 ο Παναθηναϊκός έφερε τη διαφορά στο -3 (14-17). Στη συνέχεια πίεσε και κατάφερε να πάρει ένα σετ που έμοιαζε χαμένο με 25-23.

Ωστόσο οι "πράσινοι" κουράστηκαν από την υπερπροσπάθεια και στα δύο εναπομείναντα σετ είδαν τους φιλοξενούμενους να επικρατούν εύκολα και να "σπάνε" το πλεονέκτημα έδρας του "τριφυλλιού".

Κορυφαίος από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο Μίλκοβιτς, ενώ σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε και ο Όλι Κούναρι, που είχε πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση, αλλά και αποτελεσματικό σέρβις. Από πλευράς ηττημένων, ο Λίμπερμαν Αγκάμες ήταν ασταμάτητος, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως παρά τη ζαλάδα που αισθάνθηκε στο τάι μπρέικ, ο Κολομβιανός ζητούσε και τέλειωνε όλες τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού.

Οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στο κλειστό του Ρέντη (20:00) και αν πάρουν τη νίκη θα κατακτήσουν για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, παίρνοντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας (8-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ). Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να ξαναμπούν στο σετ, μειώνοντας σε 19-22 και 21-23, αλλά ένα καρφί του Κούναρι κι ένα τριπλό μπλοκ πάνω στον Σαμικά χάρισαν το σετ στους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τους "ερυθρολεύκους" να ξεφύγουν από νωρίς στο σκορ και μάλιστα είχαν ξεκάθαρο προβάδισμα στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-12). Ένα σερί 5-0 του Ολυμπιακού μετέτρεψε το σκορ σε 16-17, αλλά οι "πράσινοι" αφυπνίστηκαν στο φινάλε του σετ. Με συνεχόμενους πόντους από τον Αγκάμες και δύο άστοχες επιθέσεις του Τζούριτς, οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη έφτασαν στο 27-25 και ισοφάρισαν σε 1-1.

Η εξέλιξη του 3ου σετ ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του αθλήματος, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα τελικό μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων. Στηριζόμενος στο πολύ καλό του μπλοκ και μάλιστα με τρία συνεχόμενα του Τζούριτς, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 16-4 και φάνηκε πως θα διαλύσει τους γηπεδούχους, δημιουργώντας ίσως και νέο ρεκόρ διαφοράς πόντων σε μεταξύ τους σετ.

Ωστόσο από το 5-17, με τον Πάβελ Ζαγκούμνι στο σέρβις, ο Παναθηναϊκός "έτρεξε" ένα απίστευτο 9-0, που "έσπασε" στο 14-17 από κεφί του Κούναρι. Οι "πράσινοι" δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και μάλιστα πέρασαν μπροστά με 20-19 μετά από μπλοκ του Σμαραγδή στον Σουλτανόπουλο. Σαμικά και Αγκάμες έβαλαν τη "σφραγίδα" τους στο σετ, που έληξε με 25-23 υπέρ του "τριφυλλιού". Οι "ερυθρόλευκοι" έμοιαζαν σαν χαμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δουλειά του Καλμαζίδη ήταν να ξαναβάλει τους παίκτες του στο ρυθμό του αγώνα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού φάινεται πως τα κατάφερε, καθώς εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των γηπεδούχων, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 11-7 στο 4ο σετ μετά από μπλοκ του Καλντέιρα στον Αγκάμες. Ο Παναθηναϊκός δεν επανήλθε ποτέ στο σετ, με την κούραση να έχει "λυγίσει" τους παίκτες του "τριφυλλιού", που είδαν το σκορ να γίνεται 2-2, μετά το 17-25 στο 4ο σετ.

Το τάι μπρέικ ξεκίνησε με σερί 4-0 και για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να προηγείται και τους "πράσινους" να ισοφαρίζουν. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Αγκάμες έπεσε ζαλισμένος στο τάραφλεξ, αλλά δεν σκόπευε να εγκαταλείψει τη "μάχη". Οι γηπεδούχοι, με τον Κολομβιανό να παίρνει όλες τις επιθέσεις, ακολουθούσαν στο σκορ τους "ερυθρόλευκους" μέχρι το 9-10, όταν και ξέφυγαν με τέσσερις πόντους (9-13). Ο Παναθηναϊκός δεν είχε το κουράγιο για νέα ανατροπή και τόσο το σετ (10-15), όσο και η νίκη κατέληξαν σε "κόκκινα" χέρια.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΜΕ...

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ


Ενας μέτριος Ολυμπιακος γνώρισε την ήττα με 86-68 απο την Μπαρτσελονα και δεν καταφερε να κατακτησει ξανα το πρωταθλημα Ευρωπης.Οι παικτες μας ήταν νευρικοι,αγχωμενοι,δεν καταφεραν να περιορισουν αμυντικα την Μπαρτσελονα και σε πολλα σημεια φανηκαν υπερβολικα ατολμοι.Ο μεγαλος στοχος και το στοιχημα πλεον ειναι ο τιτλος και μαλιστα με μειονεκτημα απεναντι στον ακατανομαστο.Η χρονια δεν θα ειναι επιτυχημενη εαν το πρωταθλημα δεν κατηφορισει στον Πειραια.Γιαννακης και παικτες ας αναλαβους τις ευθυνες τους και ας φανουν ανταξιοι της ιστοριας και των οπαδων(που χθες εκαναν κατι παραπανω απο κοκκινο το Παρισι)του Ολυμπιακου.
Υ.Γ. Οι οπαδοι του Ολυμπιακου εκαναν την Ευρωπη να παραμιλαει.8.000 οπαδοι του Ολυμπιακου απο καθε γωνια του Πλανητη εκαναν το Παλε ντε Περσι ΣΕΦ.Καποιοι αλλοι στον περυσινο τελικο της Ευρωλιγκα μετα βιας ξεπερασαν τους 2.000...
Ραντεβου στο επομενο final four,στο Τορινο.